Domotica

Comfort, eenvoud en efficiënt. Nooit meer thuiskomen in een koude woning? De juiste sfeerverlichting voor elk moment, door slechts één druk op de knop? Domotica / huisautomatisering in uw woning voorziet u van alle gemakken en woonplezier.

Met een domotica systeem kunt u bijvoorbeeld de verwarming via uw smartphone op afstand alvast aanzetten, zodat u thuiskomt in een warm huis. Of schakel automatisch de verlichting aan en laat de gordijnen dicht gaan als het buiten donker wordt. En wat dacht u van één knop om alle apparatuur in huis uit te schakelen als u weggaat? Dit klinkt als toekomstmuziek, maar is met domotica systemen is dit mogelijk voor uw woning.

Voordelen van huisautomatisering zijn:

  • Rendabel
  • Comfortabel
  • Veilig
  • Flexibel

Verlichting, de juiste sfeer onder één knop!

Verlichting is een belangrijk element binnen het domotica systeem. Het kunnen afstemmen van de juiste verlichting met de gewenste sfeer onder één knop.

Efficient verbruik door het toepassen van bewegingsmelders.
Hoeft het licht pas in te schakelen als je in de buurt van de ruimte bent? Bijvoorbeeld bij een garage of berging. Met de bewegingsmelders van HDL schakelt het licht pas in bij beweging. Hierdoor brand het licht nooit onnodig.

Klimaat, altijd de juiste temperatuur

Voordat je thuis komt de verwarming vast instellen op de gewenste temperatuur, waar je dan ook bent.
Door je verwarming slim te bedienen, beperk je het energie verbruik. Hierdoor kunnen we de ruimtes individueel verwarmen op verschillende temperaturen en tijdstippen.

Beveiliging, een veilig thuis

Thuis wil je je veilig en gerust voelen en als er niemand thuis is, wil je je geen zorgen hoeven maken of er wellicht ongewenst bezoek is geweest. Op de achtergrond houdt het domotica systeem altijd een oogje in het zeil.
Schrik je ‘s nachts wakker omdat je iets ongewoons hebt gehoord? Je vertrouwt het niet helemaal, ook al blijkt het uiteindelijk wel om een vogeltje te gaan. Met de schakellaar naast je bed kun je de paniek-toets inschakelen waardoor de verlichting in de gehele woning kan inschakelen.
Bandgevaar, met de slimme sensoren wordt er rook of vreemde gassen direct gedetecteerd.
Mocht er op dat moment niemand aanwezig zijn in de woning stuurt het systeem direct een notificatie naar uw smartphone.

Verduistering, je gordijnen, zonnewering en rolluiken doen zelf het werk

Het automatisch sluiten van de gordijnen als het buiten begint de schemeren? Of als u op vakantie bent de gordijnen automatisch open en dicht laten gaan zoals of het lijkt dat u gewoon thuis bent. Dit zijn een paar voorbeelden van de mogelijkheden.

Bediening

Een centraal bedieningspaneel.
Één centrale bediening waarmee u de controle heeft over de gehele woning. Het is mogelijk met het touchpaneel. Het paneel kan geheel naar eigen wens ingedeeld worden zodat u altijd het overzicht houdt.

Slimme schakelaars.
Iedere knop is naar uw wens in te stellen en gemakkelijk door u zelf te wijzigen mocht dat nodig zijn. Via de app op uw telefoon wijst u zelf de scenes aan de bediening toe. Gemakkelijke bediening met de vertrouwde schakellaars maar dan toch slim.

Bediening via smartphone of tablet.
Via de HDL remote app kunt u uw complete woning bedienen. Of het nu om de verlichting, gordijnen of temperatuur gaat. Deze zijn op afstand te bedienen waar ter wereld u dan ook bent.

Efficiënt

Het gebeurt ons allemaal wel eens, de verwarming niet terug gedraaid of de verlichting niet overal uitgeschakeld hoe wel u al van huis bent. Met het domotica systeem kunt u altijd controleren of het ook echt het geval is, en op afstand de verwarming terug draaien of de verlichting uitschakelen mocht het nodig zijn.

Door het plaatsen van aanwezigheidssensoren brand het licht niet onnodig in de ruimtes waar dit niet  gewenst is, daarbij kunt u denken aan het toilet of de berging.

 

 

Kosten

Het maken van een slimme woning kost vandaag de dag nauwelijks meer dan een klassieke elektrische installatie. Terwijl de voordelen ten opzichte van een klassieke installatie groot zijn. Het systeem is gemakkelijk aan te passen en kun je – mocht je dat willen, eindeloos in functionaliteiten uitbreiden. Daarnaast in het een investing in je woning waarmee je huis toekomst proef maakt.

In het geval van een nieuwbouw woning kost een traditionele installatie ongeveer 3% van de koopsom en een domotica systeem 5%.

Light Technology Nederland BV

Droogdokkeneiland 6
5026 SR Tilburg

 

Tel:  +31 (0)13 59 00 130
E-mail: info@light-technology.nl

 

BTW nr.: NL805480699B01
Kvk nr.: 18046723

VOLG ONS OP: